Let op: deze nieuwsbrief bevat cruciale nieuwe informatie over het coronavirus (COVID-19) en de kinderopvang.

Kinderopvang en gastouderopvang vanaf maandag 8 februari weer volledig open

Het kabinet heeft afgelopen zondag bekend gemaakt dat het verantwoord is dat de kinderdagopvang en gastouderopvang vanaf 8 februari weer volledig open gaan. Het OMT heeft aanvullende maatregelen voor de kinderopvang en scholen geadviseerd die zijn opgenomen in een, door RIVM opgesteld, Generiek Kader. Het Generiek Kader bevat extra handvatten en adviezen om aan de maatregelen te voldoen. Door het RIVM is onder andere het bron- en contactonderzoek en het quarantainebeleid aangescherpt. De maatregelen die hierin voor volwassenen gelden, gelden nu ook voor kinderen.

Verder bevat dit nieuwsbericht informatie over voorrang bij testen op Covid-19 voor medewerkers in de kinderopvang en wordt informatie gegeven over de tegemoetkoming in de kosten (en voorwaarden) voor het snel testen van medewerkers in de kinderopvang. Ook wordt in dit nieuwsbericht een update gegeven over de tegemoetkoming voor ouders tijdens de sluitingsperiode van de kinderopvang.

Kinderopvang en gastouderopvang vanaf maandag 8 februari weer volledig open

Protocol kinderopvang aangepast

Het protocol kinderopvang is, door de brancheorganisaties kinderopvang in samenwerking met SZW, op basis van het Generiek Kader aangepast. De aanvullende maatregelen moeten ervoor zorgen dat verspreiding op kinderdagverblijven, gastouderopvang en scholen tegen wordt gegaan.

Bekijk direct de nieuwste versie van het protocol.

Protocol kinderopvang

Veel gestelde vragen coronavirus en kinderopvang

Bekijk de speciale pagina van Rijksoverheid voor veel gestelde vragen over het coronavirus en de kinderopvang.

Rijksoverheid informatie coronavirus