Let op: deze nieuwsbrief bevat cruciale nieuwe informatie over het coronavirus (COVID-19) en de kinderopvang.

Medewerkers kinderopvang testen op corona

Pedagogisch medewerkers werkzaam in de kinderopvang en gastouders krijgen voorrang bij de coronatesten. Zij krijgen vanaf 8 februari voorrang zodat de kinderopvang door kan blijven gaan.

Als u gebruik kunt maken van de voorrangsprocedure, heeft u een voorrangsverklaring nodig.

Klik op de link hieronder voor meer informatie over het maken van een afspraak en de gang van zaken bij voorrangstesten.

Medewerkers kinderopvang voorrang bij testen op corona

Snotneuzen jonger dan 4 jaar blijven welkom

Kinderen jonger dan vier jaar met een snotneus blijven welkom op de kinderopvang. Zij hebben van nature veel vaker een snotneus dan oudere kinderen, ook zonder overige verkoudheidsklachten, en dragen het virus niet snel over. Het weigeren van snotterende kinderen jonger dan vier jaar draagt dan ook slechts gering bij aan het tegengaan van de verspreiding van het virus.

Kinderen jonger dan vier jaar met aanvullende Coronaklachten, zoals koorts, benauwdheid of veel hoesten, blijven thuis. Bij zwaardere klachten wordt ouders geadviseerd hun kind te laten testen. Ook in afwachting van het testresultaat blijven kinderen thuis.

Handreiking RIVM bij neusverkouden kinderen

Protocol kinderopvang

Bekijk de meest recente versie (3 februari) van het protocol kinderopvang, met aanvullende maatregelen om verspreiding op kinderdagverblijven en de gastouderopvang tegen te gaan. De regeling dat snotneuzen jonger dan vier jaar welkom blijven, is hier nog niet in opgenomen. Het protocol wordt zo snel mogelijk geactualiseerd.

Protocol kinderopvang

Veelgestelde vragen coronavirus en kinderopvang

Bekijk de speciale pagina van Rijksoverheid voor veelgestelde vragen over het coronavirus en de kinderopvang.

Rijksoverheid informatie coronavirus