Beste organisatie, beste Stint gebruiker, beste leverancier,

Deze mail is bestemd voor iedereen die gebruik maakt van de Stint, levert aan de productie of zich op een andere manier betrokken is bij Stint.

Vandaag wordt het faillissement van de Stint bedrijven aangevraagd. Dit houdt in dat we op korte termijn verwachten dat de rechter dit bevestigt. Graag wil ik jullie bedanken voor het vertrouwen dat in ons gesteld is.

We hebben geprobeerd via constructief overleg tot een oplossing te komen. In overleg met Brancheorganisatie Kinderopvang, BOinK, TU Eindhoven, TU Twente, Prodrive, verzekeraar en met een noodfonds t.w.v. 2 miljoen euro, hebben we goed plan neergelegd bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Helaas mocht dit niet baten. Ons doel was een goede afloop voor alle partijen

Nu zie ik geen andere optie meer dan te vragen of jullie jezelf bekend willen maken als voorstander van het gebruik van de Stint als vervoersoplossing. Iedereen die een belang heeft bij het vervoer per Stint roep ik op om zich te laten zien bij de uitspraak van het kort geding van de Gastouder uit Almere. Deze zitting is openbaar en vindt plaats op a.s. donderdag 1 november om 13:00 uur bij de rechtbank Midden-Nederland (locatie Utrecht). Wij zijn bij deze zitting aanwezig met alle Stint collega’s.

Wij hopen op een opkomst die een duidelijk belang weergeeft van de oplossing voor vervoer, de Stint. Nu is het moment om de Stint niet verloren te laten gaan! Er komt geen volgende kans.

In de bijlage is het schorsingsbesluit van de minister bijgevoegd. Hierin wordt aangegeven dat iedere belanghebbende bezwaar kan maken, en hoe dit gedaan kan worden. Zoals wij het zien, en zoals vandaag in de media te zien is (let op Volkskrant en RTL), is er niets mis met de Stint als voertuig. Ook alle insinuaties (‘feitenrelaas’) die zijn gemaakt om de veiligheid in twijfel te trekken herkennen wij niet.

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren. Ik wens jullie veel succes met de organisatie en sterkte met het vervoer. Wellicht tot donderdag.

Met vriendelijke groet,

Edwin Renzen en het gehele Stint team

Tel:    030 – 410 01 36

www.stintum.com