Arbeidsmarktplatform Kinderopvang | Investeer in samenwerking met UWV

‘Het opleidingsbudget van UWV voor Kansberoepen benutten voor mensen die graag de overstap naar de kinderopvang willen maken.’ Een van de ideeën die het arbeidsmarktplatform Kinderopvang ophaalde op de UWV Kennisdag voor Zorg en Welzijn op 12 februari.

Werken in de kinderopvang: wat houdt dat in?
Ongeveer 65 adviseurs van regionale werkgeverspunten van UWV luisterden naar de presentatie van het platform over de tekorten in de kinderopvang. Aan bod kwamen:

– De uitkomsten van de quickscan vacatures kinderopvang
– De kinderopvang in historisch perspectief
– Het werken in de kinderopvang: wat houdt het in en wat moet je kunnen?
– De kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerkers
– De mogelijkheden voor zij-instromers en medewerkers die nog niet gekwalificeerd zijn

Eye-opener: zoveel vacatures?
Een eye-opener voor een deel van de regio-adviseurs: ‘Ik wist niet dat er zoveel vacatures waren in de kinderopvang.’ ‘Er staan meer diploma’s op de kwalificatie-lijst dan ik dacht’. In sommige regio’s is al een nauwe samenwerking tussen UWV, opleiders en kinderopvangorganisaties. In Rotterdam bijvoorbeeld.

De presentatie werd afgesloten met het ophalen van ideeën voor (meer) samenwerking. Zoals ‘in samenwerking met opleiders en kinderdagverblijven BB- plekken invullen met mensen die nu in de WW zitten.’

Wat kan het UWV voor jou doen?
Wil jij weten welke mogelijkheden voor samenwerking met UWV er zijn voor jouw organisatie? Mail Davina Koudijs, adviseur: dkoudijs@fcb.nl.