Nieuwe branche vereniging voor ondernemers kinderopvang (BVOK) een feit!2018-06-15T20:59:44+01:00

Nieuwe branche vereniging voor ondernemers kinderopvang (BVOK) een feit!

Marion Duisterhof – mei 2018

Heeft u mijn vorige blogs misschien gelezen?

Er werd door ondernemers gewerkt aan een Branchevereniging die de belangen van ondernemers in de Kinderopvang zal gaan behartigen. U kan u nu met trots meedelen, dat de BVOK een feit is!

Het bestuur bestaat uit 6 bestuursleden die Kinderopvang “ademen”. U kunt ze vinden op de website. Met elkaar vertegenwoordigen wij (vrijwillig, dus geen kosten van hoge salarissen) het grootste gedeelte van kinderopvangland, doordat het bestuur bestaat uit grote EN kleine ondernemers (DGA’s). Wij zitten niet in dit bestuur om een baan te prefereren, wij hebben al vele jaren ons eigen bedrijf en zijn zelf geheel verantwoordelijk voor de financiën. Tenslotte liggen de belangen directeuren van stichtingen vaak op een heel ander vlak.

Doordat wij dagelijks in de praktijk ondervinden wat nieuwe maatregelen in de kinderopvang voor ons en onze ouders betekenen en niet van achter een bureau werken, weten wij precies wat er leeft bij ondernemers.

Deze Branchevereniging zal de kwaliteit van de opvang altijd bovenaan zijn lijstje hebben staan, maar nieuwe maatregelen zullen ook haalbaar moeten zijn, zowel op praktisch als op financieel gebied. Ons uitgangspunt zal zijn dat wij de betrokken instanties die de wetten en maatregelen bedenken, zullen wijzen welke consequenties dit in de praktijk met zich mee zal brengen. Uiteraard hoort daar ook bij dat de benodigde berekeningen gemaakt zullen worden, voordat wij akkoord zullen gaan met nieuwe wetten en maatregelen! Want kinderopvang zal voor iedereen betaalbaar moeten blijven. Of het nu gaat om baby – of peuteropvang of BSO.

Deze nieuwe vereniging BVOK genaamd (die inmiddels al 150 leden telt), heeft een gloednieuwe website waar u alles kunt vinden wat u wilt weten.

U vindt daar ook een aanmeldingsformulier, zodat u zich direct kunt aanmelden.

Als u deze informatie deelt met alle ondernemers in uw gemeente, dan kunnen wij uitgroeien tot de grootste Branchevereniging in de Kinderopvang, waardoor het voor ons makkelijker wordt aan tafel te komen bij de instanties die gaan over nieuwe wetten en maatregelen. Dat is in ons aller belang!

De contributie hebben we laag gehouden, zodat ook alle kleine ondernemingen in Nederland zich kunnen aansluiten en door ons vertegenwoordigd kunnen worden.

Hoe meer leden de vereniging straks telt, hoe groter de invloed zal zijn bij de overheid om de onderwerpen aan te snijden waar velen van ons nu tegenaan lopen.

De grootste speerpunten voor het komende jaar zullen zijn:

  • De BKR
  • De brede school
  • CAO
  • Buitenspeelterrein
  • HBO coach

CONGRES KINDEROPVANG VRIJDAG 18 MEI

Heeft u nog vragen of twijfel? Dan ontvangen wij u heel graag in onze stand op 18 mei. Wij zullen er uitgebreid de tijd voor nemen u te informeren over de BVOK.

Ondersteunt u ons? Word dan lid van de BVOK. Dan ondersteunen wij u!

Ga naar de bovenkant